DIYEFI.org Forum
http://forum.diyefi.org/

Did I burn out my max9926?
http://forum.diyefi.org/viewtopic.php?f=9&t=2695
Page 1 of 1

Author:  nicholasjanssen [ Fri Jul 15, 2016 8:32 pm ]
Post subject:  Did I burn out my max9926?

How can i tell if i burned out my chip?

I have it configured according to schematics found here::
https://github.com/DeuceEFI/Jaguar/blob ... ematic.pdf

i am not sure that i didn't misconnect some wires on the breadboard

but now when i connect +5 to the RPM0+ the led light barely dims.

The led needs to turn off correct?

Author:  Fred [ Fri Jul 15, 2016 11:25 pm ]
Post subject:  Re: Did I burn out my max9926?

Based on what you wrote, I would highly recommend that you read the data sheet and gain some understanding of how it actually works. Then you can diagnose it effectively.

Author:  nicholasjanssen [ Mon Jul 18, 2016 8:31 am ]
Post subject:  Re: Did I burn out my max9926?

Well I probably broked my max9926 because i wasn't careful about the inputs and i was reckless trying to make the ecu read the rpms..

but on another point: looking at the jaguar pdf for the max9926::

https://github.com/DeuceEFI/Jaguar/blob ... ematic.pdf\



and the schematic for pg 15 mode a2
https://datasheets.maximintegrated.com/ ... AX9927.pdf


it seems the led between cout1 (resistored) and +5v should not be on unless the max9926 detects a signal? (max9926 page 6)?

Page 1 of 1 All times are UTC [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/