View unanswered posts | View active topics It is currently Tue Jul 17, 2018 1:00 am



Reply to topic  [ 13 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Fred's 1988 Volvo 240 Sedan 16v (#43) 
Author Message
Moderator
User avatar

Joined: Tue Jan 15, 2008 2:31 pm
Posts: 15157
Location: Home sweet home!
The tune, for lols:

Image

_________________
DIYEFI.org - where Open Source means Open Source, and Free means Freedom
FreeEMS.org - the open source engine management system
FreeEMS dev diary and its comments thread and my turbo truck!
n00bs, do NOT PM or email tech questions! Use the forum!
The ever growing list of FreeEMS success stories!


Tue Mar 13, 2018 11:18 am
Profile WWW
Moderator
User avatar

Joined: Tue Jan 15, 2008 2:31 pm
Posts: 15157
Location: Home sweet home!
Daily driving ever since, 7 days a week.

Only one significant issue so far: Ripped left engine mount! And I didn't even really abuse it. Much.

Have a replacement that's stronger to install, so will get that done sometime in the next month or so, I suppose.

Only limitation is inability to floor it in 1st without cam cover and brake booster doing the load carrying!

80% throttle in 1st is okay, though.

Still no tune. Still no wideband. Currently just into full tank 2.

So it had:

20l of random 91 RON from a bottle
20l of random 91 RON from another bottle
40l of fresh 95 RON from a pump (to prevent pinging on no-tune)
50l of fresh 98 RON from a pump (because handier than 95 RON station, and similarly priced)

Trying to log distances for this 98 tank so here's so far:

gas station to city to collect mrs
city to home
home to work to home

more tomorrow :-)

_________________
DIYEFI.org - where Open Source means Open Source, and Free means Freedom
FreeEMS.org - the open source engine management system
FreeEMS dev diary and its comments thread and my turbo truck!
n00bs, do NOT PM or email tech questions! Use the forum!
The ever growing list of FreeEMS success stories!


Wed Mar 28, 2018 12:46 pm
Profile WWW
Moderator
User avatar

Joined: Tue Jan 15, 2008 2:31 pm
Posts: 15157
Location: Home sweet home!
Things are great up to 4450 RPM, then turn to custard:

Image





I really should dig into that a bit more closely. But tonight I back ported some tune changes into source in preparation for removing the ECU for use in the hotel. Took the old girl for a spin, tested a few things, richened up the top end a lot, made no difference.

In another log pull it went to 5200 almost cleanly then stayed there, as if it was on a limiter, but yet not.

Logs continue at seemingly full speed. Seems like there is CPU power to do the job. Just relative timing issues to resolve.

_________________
DIYEFI.org - where Open Source means Open Source, and Free means Freedom
FreeEMS.org - the open source engine management system
FreeEMS dev diary and its comments thread and my turbo truck!
n00bs, do NOT PM or email tech questions! Use the forum!
The ever growing list of FreeEMS success stories!


Fri Apr 27, 2018 12:09 pm
Profile WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 13 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software for PTF. ColorizeIt.