View unanswered posts | View active topics It is currently Sun Sep 24, 2017 8:36 pm



Reply to topic  [ 90 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Hentai's 1992 Mazda Miata (15th) 
Author Message
Moderator
User avatar

Joined: Tue Jan 15, 2008 2:31 pm
Posts: 14781
Location: Home sweet home!
Paste:

(11:20:03) Fred: ok, well, if there is a 2v drop across the 1k resistor then you have a 1.5k in the pull down where you should have 100k
(11:20:51) Fred: which could mean they don't turn on reliably
(11:21:11) Fred: so that's the first thing you should check and change
(11:21:25) Fred: and you may want to roll your dwell back at the same time, as they'll fully saturate with 12v applied
(11:22:03) Hentai: if I run my dwell back from 4.8 to 4 I get more noticeable missfires
(11:22:04) Fred: R103 R102 by the looks, make sure these are 100k not 1.5k
(11:22:09) Fred: well yeah...
(11:22:18) Fred: if those numbers are correct,, you're lucky it works at all
(11:22:33) Hentai: haha
(11:23:03) Hentai: so r104 and r105
(11:23:06) Hentai: 100k
(11:23:22) Fred: basically the input of the fet driver is super high impedance and presents almost no load to the cpu at all
(11:23:30) Fred: so seeing 2v across your 1k drive resistors is bad
(11:23:35) Fred: no no
(11:23:41) Fred: 104 and 105 should be 1k
(11:23:42) Fred: check that too
(11:23:43) Hentai: ok
(11:23:49) Fred: they could be 66k if the others are already 100k
(11:23:52) Fred: check all four
(11:24:28) Hentai: I will verify them all on the circuit paths
(11:24:30) Fred: once you have a solid 5v at the input of the driver, you will get a solid nominal 12v at the output assuming a good 12v feed
(11:25:02) Fred: if you still don't have 12v at the inner end of r100 and r101 then the feed is bad
(11:25:07) Fred: or the jumper wrong
(11:25:09) Fred: or no jumper
(11:25:30) Fred: do you have the link in the circle?
(11:25:38) Fred: and is it to the 12v side?
(11:25:50) Hentai: yeah 12v jumped
(11:25:57) Hentai: but I could accuratly check it at the time
(11:25:57) Fred: ok

_________________
DIYEFI.org - where Open Source means Open Source, and Free means Freedom
FreeEMS.org - the open source engine management system
FreeEMS dev diary and its comments thread and my turbo truck!
n00bs, do NOT PM or email tech questions! Use the forum!
The ever growing list of FreeEMS success stories!


Wed Dec 09, 2015 11:31 pm
Profile WWW
LQFP144 - On Top Of The Game
User avatar

Joined: Thu Feb 25, 2010 3:57 am
Posts: 563
Location: Gosport, IN USA
More than likely you don't have a 12v supply that is supposed to be connected to the IGN-12v input which supplies 12v to the JP1 and JP2 jumper block. Right now you are probably only feeding the ignitor driver with 5v from the MCU output. This would explain the 2v drop across the 1k resistor and the fact you are only seeing 2.2v to 2.4v on the output pin. There is an internal diode that connects from the gate input to the Vdd input, which would drop the 3v you see at the gate input by approximately 0.707v which would give you about 2.3v on the output pin.

Connect a 12v supply lead to the IGN-12v input near D3 in the LSD3 section of the PCB and then check to see that you have 12v at JP1 or JP2.

Cheers,

_________________
Andy.
FreeEMS vehicle #11, 1932 Ford 5 Window Coupe with a 1996 GM 3.1L SFI V6 with DIS ignition
FreeEMS vehicle #16, 1996 Chevrolet S10 2.2L SFI I4 with DIS ignition
http://www.coolefi.com


Thu Dec 10, 2015 3:08 am
Profile WWW
LQFP144 - On Top Of The Game
User avatar

Joined: Sun Jul 18, 2010 2:35 pm
Posts: 299
DeuceEFI wrote:
More than likely you don't have a 12v supply that is supposed to be connected to the IGN-12v input which supplies 12v to the JP1 and JP2 jumper block. Right now you are probably only feeding the ignitor driver with 5v from the MCU output. This would explain the 2v drop across the 1k resistor and the fact you are only seeing 2.2v to 2.4v on the output pin. There is an internal diode that connects from the gate input to the Vdd input, which would drop the 3v you see at the gate input by approximately 0.707v which would give you about 2.3v on the output pin.

Connect a 12v supply lead to the IGN-12v input near D3 in the LSD3 section of the PCB and then check to see that you have 12v at JP1 or JP2.

Cheers,


I have 12v connected to ign-12v. I also read 12v at jp1 and jp2.

I will let the picture do the talking

Image


Thu Dec 10, 2015 9:10 pm
Profile
LQFP144 - On Top Of The Game
User avatar

Joined: Sun Jul 18, 2010 2:35 pm
Posts: 299
Image


Fri Feb 12, 2016 3:28 pm
Profile
LQFP144 - On Top Of The Game
User avatar

Joined: Sun Jul 18, 2010 2:35 pm
Posts: 299
Perhaps the first actual working Variable vane turbo setups on FreeEMS.


Tue Apr 12, 2016 1:40 pm
Profile
Moderator
User avatar

Joined: Tue Jan 15, 2008 2:31 pm
Posts: 14781
Location: Home sweet home!
Hentai wrote:
Perhaps the first actual working Variable vane turbo setups on FreeEMS.

Congratulations! :-)

_________________
DIYEFI.org - where Open Source means Open Source, and Free means Freedom
FreeEMS.org - the open source engine management system
FreeEMS dev diary and its comments thread and my turbo truck!
n00bs, do NOT PM or email tech questions! Use the forum!
The ever growing list of FreeEMS success stories!


Tue Apr 12, 2016 7:32 pm
Profile WWW
LQFP112 - Up with the play
User avatar

Joined: Thu Feb 07, 2008 9:04 pm
Posts: 123
Congrats! very cool

_________________
90 Miata | 302rwhp @ 6450rpm | 281rwftlbs @ 4800rpm | FE-dohc 2.0L turbo


Mon Apr 18, 2016 5:19 pm
Profile
LQFP144 - On Top Of The Game
User avatar

Joined: Sun Jul 18, 2010 2:35 pm
Posts: 299
Fun

Image
Image


Sun Apr 24, 2016 6:04 pm
Profile
Moderator
User avatar

Joined: Tue Jan 15, 2008 2:31 pm
Posts: 14781
Location: Home sweet home!
Ouch! :-(

_________________
DIYEFI.org - where Open Source means Open Source, and Free means Freedom
FreeEMS.org - the open source engine management system
FreeEMS dev diary and its comments thread and my turbo truck!
n00bs, do NOT PM or email tech questions! Use the forum!
The ever growing list of FreeEMS success stories!


Sun Apr 24, 2016 11:14 pm
Profile WWW
LQFP144 - On Top Of The Game
User avatar

Joined: Sun Jul 18, 2010 2:35 pm
Posts: 299
Reinstalled stuff after repairs. If the turbo lets go again I'm going back to N\A for a while

Image


Fri May 06, 2016 5:58 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 90 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software for PTF. ColorizeIt.