View unanswered posts | View active topics It is currently Sat Dec 16, 2017 11:20 pm



Reply to topic  [ 7 posts ] 
lc-1 problems, first was erradic, now nothing at all :( 
Author Message
DIP8 - Involved

Joined: Sun Apr 20, 2008 1:48 am
Posts: 19
hey, so i'm finaly nearing the end of my engine swap, with a ms2 and a lc-1 o2 sensor. at first the sensor was reading very speradic. and now it just does nothing, the little light doesn't even come on. i've checked the power and ground and all checks out there. any ideas? i'd hate to see this thing cooked after 20 mins of use....:(


Wed May 07, 2008 6:13 am
Profile
Moderator
User avatar

Joined: Tue Jan 15, 2008 2:31 pm
Posts: 14913
Location: Home sweet home!
You realise there are two grounds right? If you hook up only one, I believe you could damage it like that. It would also explain your funky readings. Sounds like time to phone/email Innovate or sign up to their forum to me. Their customer service is pretty good. If it doesn't come on, it doesn't come on, what can you say/do? Not much.

_________________
DIYEFI.org - where Open Source means Open Source, and Free means Freedom
FreeEMS.org - the open source engine management system
FreeEMS dev diary and its comments thread and my turbo truck!
n00bs, do NOT PM or email tech questions! Use the forum!
The ever growing list of FreeEMS success stories!


Wed May 07, 2008 7:31 am
Profile WWW
DIP8 - Involved

Joined: Sun Apr 20, 2008 1:48 am
Posts: 19
yah, i got both grounds soldered to a single lug.


Wed May 07, 2008 2:52 pm
Profile
LQFP112 - Up with the play
User avatar

Joined: Tue Jan 15, 2008 5:14 pm
Posts: 215
this may help
http://www.innovatemotorsports.com/foru ... y.php?f=10

_________________
Legal disclaimer for all my posts: I'm not responsible for anything, you are responsible for everything. This is an open and free world with no strings attached.


Wed May 07, 2008 6:10 pm
Profile
Moderator
User avatar

Joined: Tue Jan 15, 2008 2:31 pm
Posts: 14913
Location: Home sweet home!
Admin wrote:
Sounds like time to phone/email Innovate or sign up to their forum to me.


From the guy that said "teach him to fish, don't fish for him" posting the link seems like a sarcy comment more than a helpful thing to do. I'll give you the benefit of the doubt this time.

_________________
DIYEFI.org - where Open Source means Open Source, and Free means Freedom
FreeEMS.org - the open source engine management system
FreeEMS dev diary and its comments thread and my turbo truck!
n00bs, do NOT PM or email tech questions! Use the forum!
The ever growing list of FreeEMS success stories!


Wed May 07, 2008 8:19 pm
Profile WWW
DIP8 - Involved
User avatar

Joined: Thu May 01, 2008 1:20 pm
Posts: 22
Location: Redmond, WA
probably not related, but when i installed my lc-1 it would light up every 3rd try or so. finally checked the firmware (v1) and updated it to the newest. havn't had a problem since.


Thu May 08, 2008 8:51 am
Profile YIM
Moderator
User avatar

Joined: Tue Jan 15, 2008 2:31 pm
Posts: 14913
Location: Home sweet home!
Thanks! Exactly what forums are for :-)

_________________
DIYEFI.org - where Open Source means Open Source, and Free means Freedom
FreeEMS.org - the open source engine management system
FreeEMS dev diary and its comments thread and my turbo truck!
n00bs, do NOT PM or email tech questions! Use the forum!
The ever growing list of FreeEMS success stories!


Thu May 08, 2008 9:38 am
Profile WWW
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 7 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software for PTF. ColorizeIt.